Păstura

CE ESTE? CE CONȚINE? CUM AJUTĂ?

Păstura este un produs apicol cu o compozitie deosebit de complexă, obținut prin fermentarea polenului cu miere, enzime, Lactobacili și propolis în condițiile naturale ale stupului. Polenul este adus in stup si este introdus in celula fagurelui impreună cu mierea și enzimele proprii ale albinelor. In final, celula este sigilată cu un strat de miere. Aici, sub influenta substanțelor adăugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii și umiditații din stup, polenul trece printr-o serie de transformari biochimice și modificări structurale, transformându-se, după o perioadă de fermentare naturală, in Pastură. Aceasta are un gust dulce-acrișor, datorită fermentației specifice și este mai eficientă decât polenul i
În afecțiunile legate de ficat si functionarea lui. Păstura este un complex natural cu rol biostimulator, bogat în fitohormoni, flavonoide, aminoacizi esențiali ușor asimilabili, elemente minerale si alti compuși biologici activi. Conține aproximativ 20% proteine, intre 24 si 34% carbohidrați, 1,5% lipide precum și acid lactic care poate fi usor transformat in glucoză, ceea ce constituie sursa principala de energie pentru organism.
Este deosebit de bogată în vitamine (B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K si H) și minerale (proporția cea mai mare fiind reprezentata de seleniu, fier, cobalt, fosfor, calciu, potasiu).Păstura este un produs natural, cu insușiri mult mai valoroase decat ale polenului, continut mai mare in zaharuri simple, vitamina K, enzime și aminoacizi, precum și a acidității sporite ce o face ușor asimilabilă. Față de polen, valoarea nutritivă este de 3 ori mai mare.
Păstura contine și un factor anti-anemic. Continutul foarte ridicat de seleniu ajută la detoxifierea organismului.

Beneficiile consumului de păstură:
– afecțiuni ale tubului digestiv sau ale prostatei
– stres
– depresie, anemii (datorită conținutului bogat în vitamine și aminoacizi esențiali, ajută la formarea de celule sanguine roșii și a hemoglobinei din sânge)
– intarirea imunitatii organismului
– pentru detoxifierea organismului (este unul din produsele naturale cu cea mai mare concentrație în seleniu)
– contine un factor anti-anemic: cantitatea ridicată de seleniu ajută la detoxifierea organismului.

Mod de administrare: 1 lingurita pe zi, dimineata, pe stomacul gol.
Produsul se pastreaza la frigider, in recipiente inchise.